Har många gånger sett Lyko reklamerna med Bed Head produkter och annat smått och gått men aldrig brytt mig om att ta mig en titt på sidan, men i och med förra inlägget bestämde jag mig för att ta en titt på vad man kan köpa åt tjejkompisarna och kanske även hur mycket en rakapparat till min pappa skulle kosta mig. Och oj vad jag är imponerad. Priserna är låga och frakten är grattis. Redan på det sist nämnda är jag ju typ såld. Så jag satte ihop lite collage på vad jag tycker är perfekt att köpa till den smink intresserade, hudvårdsfantasten och hårgalningen. Klicka på bilderna eller här för att komma till sidan.
Makeup at lyko
Make Up Stores microshadows säljs för 100 riksdaler styck, något som annars varierar mellan 140 och 180 kronor! Detsamma med deras läppstift, dock varierar priset på sidan på dessa, vissa uppgår till 170 kronor tror jag. Båda sakerna finns i otaligt många färger och finishar, vill ha aaaalla ögonskuggorna! Så vackra!
 
Hudvår på lykos
Handkrämer är ett måste för mig under vinterhalvåret, nivea är ju en klar favorit men där finns massor att välja på! Dirty Works produkter är galet coola, tänker nog klicka hem några stycken och göra ett kit till en av tjejkompisarna.
 
Hårvård lyko.se
Vem behöver inte boosta sin hårfärg nu när mörkret smyger sig på? Revlon, som också gör färgbomberna, har många färger i sin Nutri Color Creme serie. Ett snabbt, enkelt och nu även billigt sätt att fräscha upp hårfärgen. Jag har spanat in den röda och kommer kanske klicka hem den efter jul.
 
Har ni några tips på var man ka
 

Jag har noll ideér att ge till dom jag älskar mest, min pappa, min mamma och min pojkvän. Jag vet redan att dom kommer ge mig något jag kommer älska så jag vill också kunna ge det tillbaka. Ingen av dom säger vad de egentligen vill ha och det är så frustrerande. Vill ge något med mycket tanke bakom men har inga ideér alls. Usch. Speciellt till pojkvännen, han fyller även år så nära jul, och vår årsdag, att jag kommer ha ett himla liv att fixa något bra på alla tre dagarna. Så, kära bloggläsare, har ni några tips på vad man kan ge dom som förgyller hela ens vardag?
 
 
 

Har snöat in mig på att kolla skönhetsvideos på youtube över de senaste månaderna och har nog kollat igenom videos varje kväll de senaste 3 veckorna (och inte bara en per kväll). Man får så mycket inspiration och tips på allt möjligt! Speciellt av en tjej vid namn Shannon, hon är en skönhetsbloggare från Nya Zeeland och en riktig lipstick junkie. Hon har alltid en ny ascool färg på läpparna och ger alltid hjälpsamma tips till sina viewers. Hon har också en helt underbar personlighet, en riktigt amazing dialekt och är sjukt vacker! Klicka på bilderna för att komma till hennes kanal, jag lovar att du inte ångrar dig!
Eftersom jag redan kollat igenom nästintill alla av hennes (många) videos behöver jag tips på fler skönhets youtubare, vilken/vilka är era favoriter?
 

 
xmas
Det är snart jul och jag är så taggad inför den mysiga stämningen som kommer infinna sig snart, jag har redan tjuvstartat med glögg, julmust och pepparkakor. Och har redan skrivit min önskelista som nu hänger på kylen. Även om julen inte alls handlar om materialistiska ting så är det endå kul att få ge de människor man älskar något och få något tillbaka. Jag tycker att dock att gesten är mycket mer betydelsefull än vad själva presenten i sig är. Men här är några saker jag hoppas kunna hitta under granen, alla är skönhets relaterade hihi. Har hört mycket bra om ELF primern, om maybeline fit me concealern och om Maybeline colour tattoo så hoppas åtminstone få en utav dessa saker! Vad hoppas ni på att få i jul?
 

Oj vad mitt schema svämmade över på mindre än en minut, igår gjorde jag veckans tredje och fjärde prov. Detta med feber och ett huvud som höll på att explodera av nattens migränanfall. Så är helt död och somnade direkt när jag kom hem igår och idag måste jag ta tag i en samhällsuppsats och en labbrapport men just nu är jag helt slut och vill bara ha lite fritid. Skolan är otroligt intensiv och jag kommer blogga lite dåligt, trots allt går skolan förre väldigt mycket här i livet, enligt mig. Så helgen blir fylld av läxor och lite städning inför julen! Åh vad jag längtar efter vintern nu!
 
 
 

Detta är, som kanske några vet, ett sminkbolag som gör (överlag) väldigt bra produkter till ett väldigt lågt pris. De gör bland även lite dupes av kända produkter och har bland annat gjort en dupe på Urban Decays "Naked palett". Jag fick för något år sedan en palett från just detta märke från min syster, en som fortfarande är helt fantastisk. Är glad över att jag åter tog fram den ur sminklådan! Detta är paletten "48 highearted eyeshadow" som innehåller allt från neutrala till färglada skimmriga och glittriga ögonskuggor. De är hur pigmenterade som helst och riktigt krämiga faktiskt. En nackdel är dock alla nyanser av vitt, visst att ha max tre med olika undertoner men nej, nej dom slog på stort och tog med inte mindre än sex stycken. Hade då hellre velat ha en lite mer stark lila färg eller mörkare grön. En till nackdel är när man ska blanda skuggorna så blandas endast skimmert och inte själva pigmentet något som inte stör så mycket till fest men att få en helt vanlig vardagssminkning är svårt då det blir lite överväldigande. Dock är de så fina att bryta av en sminkning med, eller att ha en svart sotning med. 
 
Dessa är de två rader längst åt höger, så fina nyanser av koppar och guld! 

Idag på bussen satt två tjejer som inte kunde varit mer än 12 eller 13 år gamla precis bakom mig. Hörlurarna la på skrivbordet där hemma och av ren reflex lyssnade jag på deras samtal om något som lät som någon sorts utmaning. "Det är det som är det svåra, men jag lovar det fungerar verkligen" säger den ena med en extremt glad ton som om hon kommit på något livsförändrande. "Åh låter så kul, ska genast testa" säger den andra fascinerat. I den stunden slogs jag av en glädje för att de umgicks, pratades och bytte tips "irl" som man säger nu för tiden, att dom helt exalterat pratade om något magitrick eller dylikt. Mitt humör ändrades dock drastiskt när den första tjejen fortsätter konversationen med raderna "Ja! Nej men till och med Max har sett skillnaden. Sist vi hade sex sa han att jag äntligen blivit av med allt fett, fatta hur glad jag blev". Va? Nej! Hon är för ung för att bry sig om sånt, och, i min mening, att syssla med sex. Efter ett tag hade jag fått höra allt om den har nya bantningsmetoden, en helt absurd och skadlig "diet" som gick ut på att straffa sig själv vid hunger och nästintill bara dricka vatten. Jag hade reagerat om någon i min ålder beskrivit en diet som denna, hade protesterat och avskytt hur en människa väljer att göra så mot sin egna kropp. Men det värsta var nog ändå att de var flickor, flickor som inte ens genomgått hela puberteten och som fortfarande borde tänka på att leka lekar och inte något så absurt som detta. 
 
De var tolv och pratade som om detta var en skyldighet, att förvandla deras redan pinnsmala kroppar till bara en hög med ben. Hur tjejens kille hade uppmuntrat henne, hur hans "standard" var viktig för henne och hur hon var villig att skada sig för att uppnå det äcklade mig. Är det detta samhället har kommit till!? Väl i skolan stod en 4 timmar lång föreläsning på schemat, om sex och normer. Passande. Folk pratad om att traditioner styrde kvinnor att blidka män så blint. Något som vi borde överkommit för år sedan, vi bryter u traditioner hela tiden! "Det är en biologiskfaktor, det är det som skapade normerna!" Nej, vi skapade normer som inte har något att göra med biologiskafaktorer att göra, eller då har de där biologiska faktorerna skapat inkomstskillnaderna också? I så fall får ni gärna förklara för mig. "Enligt bibeln är..." Nej, samhället styrs inte efter någon heligskrift. Det är ignorant att bortse från alla de andra religioner som inte går efter bibelns ord. 
 
Varför skyller vi ifrån oss, när det betyder att vi försvarar något som endast skadar vårt redan haltande samhälle? Hur många stöttar egentligen dessa flickors beteende? Vem tycker det är nyttigt att de redan nu anpassar sig efter sjuka normer? När jag var 12 brydde jag mig inte om min kroppsform, jag brydde mig om att jag hade det där speciella pokemon kortet eller att jag hade lärt mig mima till en poplåt. Så vad hände? Hur kom det sig att barn inte kan vara just barn längre? Hur kommer det sig att skönhetsideal riktar in sig på någon som inte ens kan ta egna, riktiga beslut? Någon som inte ser konsekvenserna eller har upplevt hur världen är? Och var är föräldrarna? Är det bara jag som inte hänger med i hur tiderna förändras eller är det här sjukt? 

Kan någon förklara för mig vad som hänt, och hur detta kan vara nyttigt? För jag är på gränsen till att ge upp hoppet på detta normbaserade skitsamhället som existerar.



Bild från weheartit.

Eftersom jag somnade när jag kom hem igår (läs klockan 19) så blev de inlägg jag planerat uppskjutna. Det visade sig att jag inte alls har kemiprov och därför kan ta det lite lugnt.

Så tänkte göra så som så många andra bloggare gör när de inte har något bättre att komma med, ett inlägg med bara fakta om mig haha. Närmare bestämt 5 sanningar. Så here it is;

1. Jag föddes hemma, och förstår inte riktigt varför folk tycker att det är så konstigt. Folk gjorde ju nästintill alltid förr i tiden!

2. Jag har svårt att göra klart saker då jag är rädd för att det inte ska hålla måttet (enligt min egna standard).

3. Choklad är det äckligaste jag vet, ligger på delad färstaplats med surströmming. Vitchoklad är dock suppergott!

4. Jag är beroende av twix med vitchoklad lite väl mycket.

5. Det mysigaste jag vet är regn, det slår nästan snö. Och älskar att vara ute när det regnar och inte bara sitta inne och hänga.

Där var mina fem sanningar, inget direkt jätte kul men ett inlägg är ett inlägg och någon kanske finner det intressant!

 Såhär ser schemat för min vecka ut, plugg, plugg, mera plugg och konserter. Måste ändå säga att jag är taggad!
vecka 45
 
 

Och är riktigt taggad! Har så många idéer och kan knappt vänta! hoppas jag får mycket pengar i present hihi.

 
Bucketlist
Vad har ni för saker på era bucketlists? Simma med hajar, vinna nobelpris eller att träffa era kändischrush?
 

Mobilblogg, tagning tre. Är det bara för mig som appen inte fungerar? Så inga bilder i detta inlägg...

Igår drog familjen till kyrkogårdarna, så mysigt men samtidigt otroligt tankeväckande. Känslosamt men man känner sig lite närmare familjen konstigt nog. Därför älskar jag allhelgonahelgen!

Smink är så otroligt kul, man kan framhäva och förändra hur man vill om man tränar lite på det. Inte för att jag är ett stort fan av att förändra med hjälp av smink mer än nu till halloween och i vissa andra situationer. Men oftast blir det en tandard sminkning, precis som den här. Ska bara ut på lite ärenden så det är inte jätte nödvändigt att jag har smink, men tycker man det är kul tar man vartenda tillfälle man får. Tyvärr är bilden tagen med en mobil då jag inte har tillgång till systemkameran just nu. Första gången jag målar ögonbrynen med bara en skugga och pensel och wow vilken skillnad, inte lika hårt och perfekt till vad jag vill uppnå! (Även om man visst inte ser mina ögonbryn på bilden, hih)
Hur mycket sminkar ni er en helt vanlig vardag?
Är det för att det är kul eller för att det känns som ett måste?