I femman, eller var det nu sexan?, fick vi skriva ett brev till oss själva i framtiden. Något som hade varit kul om jag nu tagit det på allvar. Så här kommer nu ett brev som jag vid denna tiden om ett år ska läsa.
Snälla säg mig att du förstår att allting inte är så allvarlig, att det finns sätt att rätta till fel och att dessa inte är livsavgörande. Snälla säg mig att du lärt dig andas och ta ett steg tillbaka. Och snälla säg mig att du inte litar så blint på männsikor som du alltid gjort innan. För det har vi ju lovat att sluta med detta året. För att växa som människa.Jag hoppas att jag insett att lite vila gör nytta, och att ägna lite tid åt att göra det som jag vill.
 
Jag hoppas att året varit bättre och att du, jag, har försökt förändra något som kräver ändring. Att jag gjort det jag brinner för. Om du inte insett, förstått och tagit till dig allt detta, gör det nu. För det krävs för att växa.
 
Kort inlägg som kanske blir lite längre, men just nu är jag fortfarande sjuk och det är skoldag imorgon.
 
 
 
 

Jag har alltid vetat att jag vill plugga vidare, trots att där såklart funnits stunder då jag tvivlat på det. Men jag har nog äntligen kommit fram till något som jag verkligen vill göra, studera juridik. Innan var jag säker att läkarutbildning skulle vara rätt men att någon som inte tål att se blod och som inte brinner riktigt lika mycket för kemilektionerna längre skulle bli läkare är kanske inte idealt. Så jag tänkte ta min historie och samhällsälskande sida och efter gymnasiet läsa samhällskurser och sedan gå vidare till juridik. Att studera är en stor del av mitt liv, något ni kanske märkt. 
 
Men man görju inte sådant för att inte få ut något av det. Jag vill helst av allt bilda familj, och jag är inte en av dom som vill vänta tills runt 30, utan jag längtar nästan redan ihjäl mig efter hela det där paketet. 
 
Men man bestämmer ju inte själv hur framtiden ser ut, så jag får hålla er uppdaterade.
 
Vad har ni för framtidsplaner? 

Detta ingick väl till viss del i inlägget om nyårslöften. Jag vill ha övervunnit min scenrädsla innan årskiftet och blivit en mer utåtriktad individ. Har höga förhoppningar om detta år då jag fyller 18 och kommer känna mig vuxen, men samtidigt gillar jag inte att hålla på och hoppas så mycket då man ofta blir besviken. Så jag hoppas att det blir ett år fyllt av glädje, dans, musik och skratt. Mer än det behöver jag nog inte.
Detta inlägget blev kort och ointressant då jag dragit på mig någon hemsk förkylning eller liknande. Men ville ändå få ut inlägget i tid.

Inför detta året har jag massa ideér men inga direkta planer. Jag har dock några planer om att åka til norrland en vecka, att fira min artonårsdag med fina vänner på någon pub och att skaffa en tattuering innan årsskiftet. Inte så pass storslagna planer, men dom passar mig utmärkt. Ingen chans att tiden inte räcker till i alla fall
Vad har ni för planer inför detta året?

På mellandagsrean inhandlades faktisk rätt få saker, för att vara mer exakt fyra saker. Två av dessa var byxor, ett par vanliga svarta och sedan ett par mörk lila som jag tänkte kunde vara bra när man har en förövrigt väldigt plain outfit.De svarta gick på ca 250 och de lila på ca 150 kronor, helt okej i mina ögon.
 

Jag har lärt mig, och upplevt, så himla mycket det senaste året. Det har verkligen varit upp och ner men överlag har det varit lugnt och lärorikt. Så här kommer en tillbaka blick på den lugna året 2014.
 
 
Januari. Månaden startade med en fin kväll med fina vänner för att fira in det nya året. Jag hoppades på mycket förändringar och sagt och gjort blev den första månaden slutet på ett ganska alldagligt förhållande där ingen var kära utan bara nog var för saken skull. Detta blev startskottet för en ny vänskap med Johannes, som under den första veckan som singel pratade om allt mellan himmel och jord och gav mig underbara låttips för att piggna till. 
Februari. Massor av konserter prydde denna kalla månad och Johannes och jag började umgås mer när hans band spelade. Alla hjärtansdag kom och vi insåg att det inte bara var vänskap mellan oss. Den 25 var det klart och vi var tillsammans. Denna månad pryddes även av bilfärder och åter bilfärder, fick se många gömda platser av skåne.
Mars. Fyllde 17 och spenderade dagarna med Johannes och andra fina kompisar. Mer än så var det nästan inte, lite fler konserter och massa skolarbete.
April. Blev lurad av både föräldrar, lärare och vänner och startade med lite ny energi. Hade ett lugnt två veckor långt påsklov och sjöng mer än vanligt. Fin, lugn månad med ny skolenergi och roliga uppgifter.
Maj. Gick förbi fort och värmen började komma samtidigt som konserter och fester firade vårt första år i gymnasiet.
Juni. Gick på sommarlov och hängde i Lund. Åt massor av thaimat och shoppade. Firade 3 månader med att bli fotad av min syster och äta tacos. Hade det underbart soligt och sommarjobbade på ett dagis med underbara barn och personal samt drog axeln ur led för första gången.
Juli. Slutade sommarjobba och fick tid (och pengar) att göra annat. Shoppade galet mycket och spenderade fina kvällar med härligt folk.
Augusti. Fick in de sista av pengarna och lade det på en elfiol, underbart instrument. Började skolan och fick mer arbete än innan. 
September. Skola, skola, skola, skola. Fanns nästan inte plats för något annat denna månaden.
Oktober. Ordentlig höst, äntligen! Firades med stickade tröjor, vit varmchoklad och brasor. Samt läppstift i alla möjliga färger. Körveckan drog igång med sena kvällsrep och tidiga mornar fram tills finalen med galakonsert och Shirley Clamp. Sedan kom halloween vilket firades med att sminka mig ordentligt.
November. Mer halloween firande och lite mera skolarbete än vanligt. Sedan kom en katt som idag fick ett nytt hem hos en barnfamilj på landet.
December. Flertal konserter i stadshallen och i domkyrkan inträffade och ett "litet" luciatåg på grand hotel i Lund. Minst sagt en musikalisk månad. Sedan kom julen utan snö men med den där mysiga julstämmningen.
Hur var ert år? Och vad vill ni ta med er in i 2015?
 

Det har varit så grått och tråkigt idag att jag inte gjort särskilt mycket mer än att studera och suttit vid datorn och haft allmänt tråkigt. Vi hade strömavbrott i nästan 4 timmar så annat än ett desperat försök att koka kaffe över kaminen har det inte hänt mycket. Men efter helgen kommer roligare saker att ske. 
Vad brukar ni göra på sådana dagar?
 
 
 
 

 Jag spenderade nyår i lugn och ro hemma med mina föräldrar och min pojkvän. Riktigt mysigt och skönt och inte så där uppklätt som det annars blir. Men jag bestämde mig för att lyxa till det något med nyårsfina naglar. Tänkte sminka mig då jag köpte en silvirg eyeliner bara för kvällens skull men matlagning kom ivägen så det skippades.
Det som användes var ett top coat från ett manikyr set som är underbart att ha som base coat då det sitter superhårt. Sedan tog jag IsaDoras Wonder nail i färgen 651 Silver Sparkles på all naglar förutom två. På de övriga två tog jag ett tjockt lager med Glam of Swedens Feather nailpolish och hällde på vanligt hobby glitter för att festa till det. Kan ju säga att jag hade glitter överallt efter detta men resultatet blev väldigt, väldigt fint enligt mig. Allting toppades med ett lager av top coatet och nu bävar jag inför stunden då jag ska ta bort glittert från mina naglar.
 

Usch, det där med nyårslöften. De där löftena som bara verkar bidra med mer ångest och skuld när man inte kan eller orka hålla det. Så jag sa som vanligt nej till detta. Men jag kan ju ändå säga att jag har lite svaga löften om hur jag vill vara nu i det nya året. Sådanna om mindre godis, mer träning och sådant för att bli hälsosammare och må bra. Men det största är nog att vara mer "out-there", jag vill vara mer uttåtriktad och social. Något jag faktiskt blivit, men det kan fortfarande förbättras. Jag vill våga ta chanser och make the most av tiden, speciellt tiden i gymnasiet då man inte får tillbaka den. Men helst av allt vill jag försöka hålla löftet om att överkomma scenrädslan, genom att ta chanser. Så, det var nog de saker jag vill förbättra med mig själv inom 20145. 
 
Har ni några nyårslöften och vad är det då? Brukar ni kunna hålla dom?

17 år, snart snart hela 18, och studerar andra året av natur-natur med musikinriktning är den korta versionen av en presentation som känns lite som en nystart för bloggen. Men ålder och studier är väll inte allt som definierar mig som person, även om det saker som betyder mycket för mig. Jag älskar naturvetenskap, något jag gjort sedan barnsben. Musik är även något jag älskar, och sysslar med ofta, både sång och instrument. Något man antagligen kommer märka inom en snar framtid på bloggen. Jag är en spelnörd men skulle inte kalla mig en gamer då jag inte riktigt har tid att vara så dedikerad eller har så bred spelsmak. Nej GW2 och Don't starve är nästan nog för mig. Jag är lättskrämd och hopplöst kär, knasig och klängig något som min partner som tur är finner "gulligt". 
 
Jag är förövrigt  hopplöst ofotogenisk, något som är opraktiskt när man har en syster som är fotograf. Gillar dock att stå BAKOM kameran. Älskar smink och skönhet, men är lat och snål, något som inte passar ihop.
 
Brinner för att förändra världen, något som är väldigt svårt. Brinner även för att skriva, något som jag hoppas kommer att gå hand i hand med att förändra. 
 
Är även, för det mesta, glad och fylld av ideér och frågor. Något som är praktiskt när man går en vetenskaplig linje. Men annars är jag nog bara en lands tjej på jakt efter något större. Men detta kommer väl i något annat inlägg. 
Det är jättekul att få in frågor, så om ni undrar något så tveka inte med att ställa frågor!
 

 
första veckan
I sann blogganda (och för att få upp antalet inlägg då jag inte har några bloggideér) tänkte jag inleda det nya året med en vecko-challange som går ut på att skriva ett inlägg om var och en utav ovanstående punkter. Med det sagt vill jag hälsa alla ett gott nytt år och tänker själv påbörja dag 1 inlägget och organisera min totalt renoverade dator efter att jag tagit och gjort lite te. 
 
Hoppas alla hade en underbar kväll och att ert år blir fantastiskt!