Så sliten idag, och har ton av städning att göra innan imorgon. Men nu är det inte många dagar innan sommarlovet startar, och tur är väl det!

Jag har på sistone varit besatt av att läsa innehållsförteckningen på exakt allt. Och det är ju både bra och dåligt. Dåligt för att jag nu slutat köpa rätt mycket av sådant jag älskar men bra för att jag inte längre använder eller stoppar i mig av farliga kemikalier som inte har någonting att göra i eller på min kropp. Något jag har börjat ta tag i ordentligt är hudvården, har nu istället för att använda den där scruben med plastpartiklar som bara förstör naturen istället börjat göra egna. Och wow vilken skillnad, min hud är så mycket bättre! Den har inte reagerat illa på något alls jag provat! Underbart! 
 
Och eftersom morsdag är så snart, imorgon, och jag har provat dessa saker i några veckor måste jag tipsa om detta! Istället för att ge din mamma produkter som innehåller plast och starka syror så kan du istället vara kreativ och fixa ihop egna produkter! Det är en säker hit och kul att göra! 
 
Så här är ett förslag på ett kit som passar till mamman, kompisar, syskon och partners!
 
En ansiktsscrub, som är super bra, om man inte har för känslig hud. Då kaffekornen är rätt så hårda mot huden.
Kaffescrub
2 teskedar kaffesump
1/2 teskedar kanel
1/3 tesked olivolja
1/2 tesked aloe vera
 
Blanda ihop allting väl, och se så att den inte blir för rinnig. Kanelen är ett superbra naturligt antiinflamatoriskt som är perfekt om man har till exempel acneärr eller liknande. 
Läppscrubbar som smakar (hehe) fantastiskt gott och som mjukgör och är fantastiskt exfolierande för läpparna.
Läppscrub ett
1 tesked blandat strössel
1/2 tesked råsocker eller vanligt vitt strösocker
1/4 tesked honung
2-3 droppar olivolja
 
Läppscrub två
1 1/2 tesked strösocker
1/3 tesked färgat socker eller finkornigt strössel
2-3 droppar olivolja
1/4 tesked honung
1/4 aloe vera
 
Blanda ihop alla ingredienser och kolla konsistenten, ibland får man använda mer socker, ibland mer honung eller olja. Ett kul tips är att använda karamellfärg och ett annat är att använda kanel i dessa scrubbar också om du vill få en plumpande effekt.
 
Har ni några bra DIY skönhetsprodukter?
 

Gårdagens inköp, som jag är förälskade i. Inga statement-halsband direkt men har letat efter ett rörhalsband hur länge som helst som är precis lagom. Och detta är ju precis det! De kostade 20 kronor var på Ur och Penns rea i Lund, ska minsann in och köpa några fler tror jag!

Gårdagen var även fylld av massa god mat och legobyggande hos min syster och hennes familj men Johannes. En mysig och välbehövd kväll som sedan avrundades med att se eurovision hemma med föräldrarna. Så kul att rätt låt vann! Nu har min skola en eurovision vinnare att skryta om! Men österrike förtjänade ju minst en eller två 10 poängare enligt mig! Vad hände där liksom!? Vem tyckte ni skulle vinna eller åtminstone få flera poäng?

Är påväg hem efter vad som känns som en himlans lång dag. Har flaskan i högsta hugg och fyllar på energin för allt pluggande som ska komma när jag kommer hem. Har ni smakat NO-BBEs aloe vera dryck!? 10 poängare! Min favorit är grapefrukt, vilken är eran?

Vaknade super sent, så istället för frukost blev det brunch. Körde på varma koppen och hemmagjort vitlöksbröd. Sparrissoppa är ingen favorit men det fungerar. 

Har haft en lugn fredag, med endast lite plugg och mycket fritid. Och oj vad jag har varit rastlös! Så har testat min inpackning med färgpigment från mood och kollat på galet mycket youtube klipp. Precis som det ska vara när man inte har något inplanerat. Sen blev det kaffe och morotskaka från märket coolmore, även om jag älskar att baka så orkar jag inte alltid haha. Och oj vad god den var! Som hembakat!
 
 
 

Denna lilla katt smög runt i trädgården förra året vid denna tid och verkade stortrivas, nu hänger den här igen, denna gången inte med sina syskon utan med sina små ungar! 
 

 
Låttips för denna strålande, varma och lugna fredag. Hoppas att ni får en underbar helg!

Våren har, enligt mig, officiellt kommit! Och minuter efter kommer vårregnet, vilket jag absolut älskar! Detta ska firas imorgon med skolans årliga picnickkonsert! Supermysigt och ger verkligen en stor vårkänsla. Imorgon är det även sista dagen i skolan för denna vecka och två prov, varav ett nationellt i engelska. Blandade känslor. Men nu är det dags att titta igenom matten inför morgondagen!

Fick en inspiration igår och kände att nu jäklar skulle håret lockas, med hjälp av pappiljotter. Och jag vet att jag inte ska ha dom i mer än 3 timmar för mitt hår blir, ja som på bilden och jag ville bara ha lite lösa lockar. Slutade med att jag sov med dom i, haha vilket inte är en  skön historia och slutresultatet blev såhär. Slängde på en hatt för att rädda situationen men dagen slutade, och började, med regn så jag fick mina lösa lockar ändå. Haha, och att se ut som en nybadad panda på köpet tyvärr!
 
Men gårdagen blev rolig trots regnet och blåsten, men att ta fram kameran avstod jag från då jag även glömde paraplyet hemma haha. Men jag trotsade vädret med att ha en jättefin klänning från HM för 199 kronor, som min pojkvän köpte till mig för ett tag sedan. Hatten är även från HM och kostade 99 eller 199 för ungefär ett halvår sedan.

Klagar konstant på att jag är trött. Både här i bloggen, skolan och hemma. Men har hittat en sak förutom mitt älskade kaffe som får upp min energi till en något sånär okej nivå. Det är smoothies, helst med så lite laktos och sådant som möjligt. Bara full proppad med bär och nyttigheter. Det är så uppfräschande och även nyttigt, vilket gör det känns okej att gå runt och dricka på hela tiden! 
2 glas med super smaskig smoothie:

1 halv deciliter blåbär
1 dl björnbär
1 halv dl jordgubbar
1 halv dl aloe vera, jag använde mig av fcb då jag inte gillar att dricka den ren
2 dl tropisk juice eller apelsin juice
1 halv dl naturell, osötad youghurt
 
Mixa och smaka, måtten är inte exakta utan mer en riktlinje för de som behöver. Den är verkligen supergod enligt mig. Har ni några bra smoothie recept?
 
 

Veckan har varit full med nysningar, hostningar, labbrapporter, prov och diverse annat. Nationella har dragit igång och drar min fokus mer mot skolan än bloggen. Oavsett så har jag massor av slutprov att plugga inför och imorgon drar min familj till ystad för den årliga cruisingen. Så uppdateringen kommer att vara halvdålig då också. Anyways, dagen har bestått av optiker besök, fysik och svenska. Lite spelande på ukulelen har även gjorts men mer än det är jag så satans trött och vill bara sova hela tiden. Några tips på att få igång energin?
 

Längtar som sagt så sjukt mycket inför sommaren och längtar även efter att bada. Något jag inte brukar göra för att det alltid har varit så jobbigt att ha badkläder och visa så mycket hud. Men på senare tid har jag blivit mycket mer bekväm med mig själv, mycket tack vare min fina pojkvän, och nu längtar jag till och med inför bikini-shoppingen! Hittade 4 bikinis som jag absolut älskar från HM, vill verkligen ha den turkosa och den svarta! 
Klicka på bilden för att komma till HM´s badkläder!

Fick slut på serie-förslag då jag redan sett Buffy och Angel 300 gånger, redan ser Bones och helt har tappat lusten för greys anatomy och inte riktigt orkar se ikapp GoT. Det får bli mitt sommarnöje. Jag ser även Supernatural med pojkvännen och Grimm fastnar jag totalt i så tänkte vänta med att se mer tills sommaren. Så tänkte hitta en serie och kom då på att de har gjort en serie om samma legend som i en av mina favoritfilmer med samma namn. Nämligen Sleepy Hollow, och wow. Jag kan säga att än så länge har jag endast sett 5 avsnitt och jag är fast, kan vara relevant att veta att jag började se igår haha. Inte mycket, stora, cliffhangers än så länge men känner mig ändå manad att fortsätta se avsnitt efter avsnitt. Så detta är vad jag gör på mina pluggpauser nu. Så så, taggad för att se om serien blir så bra som jag tror!
Har ni sett Sleepy Hollow och tycker ni den är bra? Eller har ni andra serie förslag?